2. Plak deze code onmiddellijk na de openingstag :
Naar overzicht

MVO

Meike beweegt MVO van beleid naar praktijk

11/4/25

Bij Gebr. van der Plas is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen project, maar een mentaliteit. Meike coördineert de 26 MVO-aandachtsgebieden binnen het bedrijf. “We werken aan doelen die goed zijn voor mensen, voor de wereld én voor onszelf als organisatie. MVO is de rode draad in alles wat we doen.”

Van hier, voor hier

Wat Gebr. van der Plas doet, gebeurt dichtbij. In buurten waar collega’s zelf wonen. Voor opdrachtgevers die vaak al jaren aan ons verbonden zijn. “We willen iets achterlaten waar de mensen in de buurt écht iets aan hebben. Mooier, comfortabeler, duurzamer.

Maar ook “buiten werktijd” zetten we graag een extra stapje voor onze omgeving; pannenkoeken bakken bij Villa Pardoes of onze lokale voetbalclub vrijwillig opknappen bijvoorbeeld. Dat soort acties lijken misschien klein,” zegt Meike, “maar ze laten zien dat we betrokken zijn. Niet omdat het moet, maar omdat we het belangrijk vinden.”

Een bedrijfscultuur die verbindt

Duurzaamheid begint bij betrokkenheid. “We zorgen dat iedereen in het bedrijf mee kan denken en meedoen. Medewerkers weten dat alle ideeën welkom zijn. De toolboxmeetings, social media-updates en personeelsuitjes dragen bij aan die open cultuur.” Die betrokkenheid zorgt volgens Meike voor meer werkplezier én betere prestaties: “Als mensen mee mogen denken, voelen ze zich ook verantwoordelijk. En dan krijg je draagvlak dat werkt.” Zelf is Meike trots op de balans tussen werk en privé die binnen het bedrijf wordt bewaakt: "Bij Gebroeders van der Plas is er echt ruimte om je werk goed te doen en tegelijk ook goed voor jezelf te zorgen. Dat zorgt ervoor dat je zowel professioneel als privé in balans blijft.”

Het verhaal gaat verder onder de foto's.

Concrete acties, tastbare resultaten

Bij Gebr. van der Plas betekent duurzaamheid ook gewoon: slimmer werken. Denk aan verf recyclen, het gebruik van biobased materialen of scenario's uitwerken waarbij de onderhoudscyclus mogelijk verlengd kan worden. “Soms is herstellen beter dan vervangen. En als er tóch nieuwe materialen nodig zijn, kiezen we waar mogelijk voor circulair of recyclebaar.”

Werken mét mensen, voor mensen

Ook sociale duurzaamheid krijgt structureel aandacht. Leerlingen worden intensief begeleid en medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen eerlijke kansen. “We geloven dat iedereen iets te bieden heeft. Als mensen hier beginnen, investeren we in hun toekomst. Schoolkosten worden vergoed en er is ruimte voor groei.”

En verder?

Op de agenda voor de komende jaren: CO₂-uitstoot verder terugdringen, elektrisch rijden stimuleren, afval beter scheiden en de vitaliteit van medewerkers blijven verbeteren. “We zijn trots op ons MVO-certificaat, maar belangrijker nog is dat het echt in onze genen zit. Wat wij doen, doen we voor hier. En dat begint bij onszelf.”

Samen duurzaam onderhouden

Benieuwd hoe we vastgoed toekomstbestendig maken met oog voor mens, milieu en rendement? Laten we kennismaken.

Kennismaken
Your Website Title